Igår bjöd jag på chokladglass i strut till efterrätt, riktigt smarrigt! Tack till Linda Andersson för receptet. Denna hemgjorda glass kan du med fördel göra ett par dagar innan servering eftersom den behöver några timmar att stelna.
Ingredienser:
Glass: (ca 1,1 liter)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad
Chokladdoppade strutar:
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält
Gör så här:
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
Enjoy!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar