måndag 30 december 2013

Mormors glasstårta med en twist

Denna glasstårta minns jag från barndomen när min mormor gjorde den. I orginalreceptet är det digstivekex istället för daim men jag tycker denna twist förhöjer smaken och gör den snäppet godare! 



Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl ströscoker
85 gr philadelphiaost
3 äggvitor
2 st dubbeldaim







Vispa grädde och vanilj hårt. Vispa äggulorna och strösockret poröst. Blanda i osten (smulad). Vispa äggvitorna till hårt skum (du ska kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ut). Blanda alltsammans och smula ner en dubbeldaim. Hälften av den andra dubbeldaimen smulas ner i en form där du sedan slår ner smeten. Resten av daimen smulas över smeten. Frys i drygt ett dygn. Voalà! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar