Till efterrätt på skärtorsdagen så gjorde jag punschparfait toppad med mango, jordgubb och lite riven choklad. Parfaiten försvann snabbt ur skålarna och gästerna frågade genast om mer, vilket jag tar som ett tecken på att efterrätten smakade väldigt gott! :)
Tips! Du kan med fördel göra parfaiten några dagar innan men minst en dag före servering.
För att göra punschparfait krävs otroligt få ingredienser:
6 portioner3 äggulor
1½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
½ dl punsch
100 g mörk choklad
Topping:
Mango
Jordgubbar
Riven choklad
Gör såhär:
1. Vispa samman äggulorna och sockret poröst.
2. Rör ner punschen i äggsmeten.
3. Häll upp grädden i en annan bunke och vispa till ett fast skum, dock inte för länge.
3. Vänd ner den vispade grädden i ägg- och punschsmeten.
4. Hacka chokladen i små bitar men lämna en chokladruta till toppingen. Rör sedan försiktigt ner chokladbitarna i smeten.
5. Häll upp smeten i glas, skålar eller liknande (jag har valt genomskinliga glas för att man ska se parfaiten).
6. Ställ sedan in parfaiten i frysen och låt stelna över natten.
När det är dags för servering toppar du med hackad mango, en jordgubbe och lite riven choklad. Färdig att avnjutas!
Ett extra tack till min älskling för den goda punschen!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar