fredag 19 juli 2013

Chokladbrownies



Idag var Rytmus-kompisen Johanna på besök och jag hade i uppdrag att fixa lite go fika. Detta är resultatet! 

Ingredienser:


225 g rumstempererat smör, 
  plus extra till plåten
150 g mörk choklad, i bitar
225 g vetemjöl
125 g strösocker
4 vispade ägg
75 g hackade pistagenötter
100 g grovhackad vit choklad
siktat florsocker att pudra över

Gör så här:


1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fyrkantig med 23 cm sida och klä med bakplåtspapper.

2. Smält den mörka chokladen och smöret i en eldfast skål över en kastrull med sjudande vatten. Rör till jämn smet och låt svalna något.

3. Sikta ner mjölet i en bunke och blanda i sockret.

4. Rör ner äggen i chokladsmeten. Häll smeten i mjölblandningen, under omrörning. Blanda väl. 

5. Rör ner nötter och vit choklad.

6. Häll smeten i formen. Släta till ytan med palettkniv. 

7. Grädda i ugnen i 30-35 minuter, eller tills kakan känns fast i kanterna. Låt svalna i formen i 20 minuter, lägg den sedan på ett galler för att svalna. 

8. Pudra över florsocker och låt kakan kallna helt.

VOALÀ! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar