Idag var Rytmus-kompisen Johanna på besök och jag hade i uppdrag att fixa lite go fika. Detta är resultatet!
225 g rumstempererat smör,
plus extra till plåten
150 g mörk choklad, i bitar
225 g vetemjöl
125 g strösocker
4 vispade ägg
75 g hackade pistagenötter
100 g grovhackad vit choklad
siktat florsocker att pudra över
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fyrkantig med 23 cm sida och klä med bakplåtspapper.
2. Smält den mörka chokladen och smöret i en eldfast skål över en kastrull med sjudande vatten. Rör till jämn smet och låt svalna något.
3. Sikta ner mjölet i en bunke och blanda i sockret.
5. Rör ner nötter och vit choklad.
6. Häll smeten i formen. Släta till ytan med palettkniv.
7. Grädda i ugnen i 30-35 minuter, eller tills kakan känns fast i kanterna. Låt svalna i formen i 20 minuter, lägg den sedan på ett galler för att svalna.
8. Pudra över florsocker och låt kakan kallna helt.
VOALÀ!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar