När min fina och underbara vän Hanna fyllde 20 firade vi henne med denna fruktiga och färggranna tårta. Superenkel och supergod tårta som varmt rekommenderas!Ingredienser:
2 marängbottnar (färdigköpta eller hemgjorda)
3 dl vispgrädde
3 dl vaniljkräm (Marsánsås)
2 dl blåbär1 st mango
250 g jordgubbar
100 g mjölkchoklad
Gör så här:
1. Börja med att skala mangon och tärna den. Skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar spara ev. någon till ”toppdekor”.
2. Hacka chokladen grovt.
3. Vispa grädden och blanda in vaniljkrämen. Så här långt kan man förbereda denna tårta man man skall lägga ihop den precis innan servering annars ”smälter” marängen och det blir pannkaka av allt (som ni ser har denna tårta börjat smälta ihop så det är snabba ryck från köket till matbordet).
4. När du lägger ihop den börjar du med en marängbotten, lägger på hälften av vaniljkrämsgrädden och hälften av frukten och chokladen.
5. Fortsätt likadant på nästa botten och toppa med några stora fina jordgubbar överst.
Detta är en glutenfri tårta och kan även göras laktosfri om man använder laktosfri grädde och kokar marsànkrämen på laktosfri mjölk och hoppar över mjölkchokladen.
Tips! Variera med olika frukter och bär, bara fantasin kan stoppa dig!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar