Ingredienser:
2 dl socker
4 st äggulor
200 g Philadelphiaost
4 dl vispgrädde
4 st äggvitor
2 pkt daim (á 56 g)
1 st marängbotten (finns att köpa färdig)
2 dl blandade bär (Jag använde bara hallon)
1 st marängbotten (finns att köpa färdig)
2 dl blandade bär (Jag använde bara hallon)
Marängbotten:
Jag gjorde egen marängbotten eftersom alla färdiga i butiken var krossade... Men det är superenkelt så varför inte!
4-5 äggvitor, ca 1,2 dl
1 krm ättika
2 dl socker
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt ättika och vispa ytterligare någon minut.
Bred ut på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter till ett jämnt lager.
Lämna ca 5 cm runt kanterna.
Sätt in marängerbotten i ugnen och grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen de sista 20 minuterna (efter 40 minuter).
Ta ut och låt marängbotten svalna på galler.
Tårtan:
Vispa socker och gulor poröst och blanda med philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ihop den med äggsmeten.
Hacka ett paket daim till små bitar och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Lägg marängbottnen i en hög kakform med löstagbar botten och fyll på med smeten.
Lägg marängbottnen i en hög kakform med löstagbar botten och fyll på med smeten.
Täck tårtan med plastfolie och frys i minst 5 timmar före servering.
Garnera med bär och daimkross.
Garnera med bär och daimkross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar