ca 30-40 bitar
320 g osaltat smör
240 ml ljus sirap
250 gram farinsocker
250 gram havregryn
200 gram riven kokos
125 gram torkade aprikoser
60 gram torkade fikon
125 gram cornflakes
125 gram solrosfrön
60 gram torkade tranbär
125 gram valnötter
125 gram russin
Täck insidan av två brödformar (alt. en stor form ca 33x23x5 cm) med bakplåtspapper. Hacka aprikoser, fikon och valnötter.
Lägg smör, sirap och farinsocker i en kastrull och värm på medelvärme tills allt smält till en slät smet. Rör om då och då.
Lägg havregryn, kokos, aprikoser, fikon, cornflakes, solrosfrön, tranbär, valnötter och russin i en stor bunke. Blanda ordentligt.
Rör ner smörblandningen och rör om noga så att alla torra ingredienser täcks av smöret. Fördela i formarna, släta till ytan. täck med plastfolie och ställ gärna något tungt över formarna så att müslibarsen pressas ihop ordentligt (syltburkar t.ex.).
Ställ i kylen över natten.
Tips! Doppa müslibarsen i mörk choklad så blir de ännu godare men möjligtvis lite onyttigare ;) Jag har använt mig av 70 % choklad.
Tips! Vill du inte göra en så stor sats kan man göra halva vilket blir mycket ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar